Istoric


ISTORICUL BISERICII

Biserica Mesia a luat fiinta si s-a consolidat intre anii 1996 – 2000, ca urmare a partasiei si consensului ce au motivat o serie de familii crestine penticostale ce locuiau in zona cartierului Pacea- Botosani .

Prin harul lui Dumnezeu, din anul 1998, tânăra biserică începe să organizeze serviciile divine  intr-un local nou, a carui configuratie arhitectonica in forma de arca, e destinată să sugereze o chemare la salvare, precum cea făcută de Noe in vechime. 

Primii ghiocei care anunta primavara noii biserici sunt copiii internati  in complexul Hand of Help, Botosani, proveniti din familii penticostale aflate in dificultate. Copiii, sub indrumarea pedagogului Petrica Cobaschi, desfasoara cele dintai activitati in biserica, constituind  ulterior corul de copii.

Odata  cu infiintarea  corului de copii s-a format si corul de adulți al bisericii avand in componenta sa frati  baptisti, crestini dupa evanghelie  si penticostali sub bagheta diri jorului Petrica Moisuc.

Anul 1999 a marcat deschiderea efectiva a bisericii si a luat denumirea de „Biserica Mesia ’’.

Astfel,  in luna ianuarie, pe o iarna deosebit de geroasa are loc prima evanghelizare , eveniment de referinta pentru acea perioada de cautare a identitatii.  Au fost mulți  frați care ne-au stat alături și a căror prezență a însuflețit începuturile misionare ale bisericii:  Eugen Filoti  din Prahova, Nelu Muresan  din Dej, Moise Lucaci  din Orastie, Mihai Dumitrascu  din Galati, Gicu Stan  din Cluj.  Biserica Mesia s-a dovedit a fi o oaza pregatita de Dumnezeu pentru cei insetati dupa ape vii. Multi s-au predat in bratul Domnului, continuand apoi partasia si participarea la slujbele din biserica.

Un ajutor deosebit am avut in acea perioada din partea fratilor din Bucovina, Fanel Morar  din Radauti  precum si din partea compozitorului Dumitru Coroama  din Vicovul de Jos.

Intrucat numarul membrilor a crescut considerabil a aparut necesitatea constituirii unui grup de frati care sa coordoneze slujbele in biserica, primii desemnati fiind fratii Boldea Mircea, Palana Anton, Cauneac Mircea, Pantiru Virgil, Hututui Stefan  si Popovici Relu.

Compartimentul muzical al bisericii s-a bucurat de aportul si sprijinul unor frati tineri si daruiti, cu mare dragoste pentru muzica si lucrul in via Domnului. Astfel, printre primii coordonatori  ai cantarilor au fost fratii Ilas Florin,  Boldea Daniel, si Macoveiciuc Adi.  In cursul acestui an se consolideaza corul bisericii, un rol important avandu-l familiile Asandoaie si Amarie, surorile Emilia Vizitiu, Geta Hututui, Viorica Bursuc, Cristina Apotrosoaie, Ana Caraman etc.

In luna august 1999, in biserica are loc primul botez in apa. Douăzeci și patru de persoane incheie legamant cu Dumnezeu,  botezul fiind oficiat de fratii Constantin Macoveiciuc si Ghita Ursulica.

In perioada care a urmat, biserica s-a bucurat de sprijinul fratilor  Paul Sfabu,  Cornel Matei si Adi Petrovici, cina fiind oficiata de fratii Gica Azamfirei din Botosani , Jan Axinte din Roma si Dionisie Irimiciuc  din Suceava.

La sfârșitul anului, efectivul bisericii era de 114 membri si 84 copii.

In cursul anului 2000 au loc primele alegeri , fratele  Mircea Boldea bucurandu-se de o mare majoritate in preferintele  bisericii.

Prin harul lui Dumnezeu, in cursul anului 2001 in biserica Mesia se implica noi frati cu  viziune in lucrare: Cornel Babii, Dan Popovici, Petrica Turcoman. Totodata biserica se bucura de sosirea si implicarea in conducerea  corului ca dirijor a  fratelui  Sorin Piu din Radauti.

Cu toate adversitatile din jur, Biserica se inmulteste si  Dumnezeu se lupta pentru noi. (Exod 14/14.)

In cursul anului urmator,  in biserica au loc botezuri, evanghelizari, binecuvantari de copii, evenimentul  major fiind  învestirea in slujba de pastor a fratelui Mircea Boldea. In aceasta perioada, biserica a beneficiat de un aport deosebit din partea evanghelistului Gabi Zegrean din Beclean, Cluj, care a aparticipat la evenimentele importante  ale bisericii.

Anii au trecut, iar poporul s-a inmultit. In biserica au fost învestiti pastori fratii Corneliu Babii, Dan Popovici si Costica Albu , iar diaconi fratii Relu Popovici si Dumitru Doroftei .

Actualmente  biserica se bucura de harul si pacea lui Dumnezeu, si cu ajutorul Duhului Sfant continua sa se inmulteasca.