Minuni pe drumul către Irak

Minuni pe drumul către Irak


Aș dori să împărtășesc cu voi minunatele lucrări pe care le face Dmnezeu, așa că vă rog să îmi faceți bucuria aceasta și să vă luați puțin timp să citiți aceste rânduri.  
De când l-am cunoscut pe Dumnezeu cu adevărat, la vârsta de 15 ani, în biserica Mesia din Botoșani, mi-am dorit să Îl slujesc pe El cu toată inima. Mergând să studiez la Timișoara, m-am implicat în multe activități în cadrul bisericii Elim și am avut și prima experiență misionară în Namibia, alături de un grup de studenți. Toate acestea m-au făcut să meditez mai mult la comfortul cu care ne-am obișnuiți noi creștinii din Europa, la indiferența pe care o avem de multe ori din cauza faptului că nu realizăm ce se întâmplă în afara zidurilor frumos zugrăvite ale bisericii noastre.
În anul 2017, am fost în tabăra de misune Kairos. Acolo am aflat despre ceea ce se numește fereastra 10/40, care cuprinde în mod special țările din lumea musulmană. Aceștia sunt oameni care trăiesc în întunericul islamului, mulți dintre ei nu au întâlnit niciodată un creștin și nu au văzut măcar o Biblie în viața lor. În astfel de locuri Domnul mi-a pus pe inimă să merg. Auzind mărturia deosebită a unui lucrător din Irak, am îndrăznit să sper că poate voi ajunge și eu acolo într-o zi. Totuși, poate și voi vă întrebați, cum m-am întrebat și eu: Ce ar putea să facă o fată singură într-un astfel de loc, unde sunt atât de multe restricții pentru un creștin? Aceasta este întrebarea pe care am pus-o și eu înaintea Domnului, și în bunătatea Sa, El mi-a răspuns în mod minunat, lucrând peste așteptările mele și confirmându-mi că El este Acela care dorește să se folosească de mine, vorbindu-mi prin oameni și prin Scriptură.
    Domnul deschide uși de slujire

Fiind studentă la CRST (Centrul Român de Studii Transculturale),unde am venit să mă pregătesc, am început anul școlar cu SIIR (Studiile Internaționale de Is!@m din România). În cadrul acestor cursuri, atât de ncesesare în lucrarea de evanghelizare a lumii musulmane, am întâlnit profesori deosebiți, dar Domnul mi-a facut în mod deosebit trecere în fața unuia dintre ei. Este vorba de un om cu totul special, cu o poveste extraordinară, un fost imam mslm@n, educat în școlile islamice  (capabil să recite întreg coranul pe de rost), convertit la creștinism, motiv pentru care a înfruntat persecuții severe, despre care azi preferă să nu își mai amintească, și care actual este consilier în probleme legate de is!@m în guvernul Marii Britanii și un dedicat slujitor al Domnului. Acest om a aflat de dorinta mea de a sluji în Ir@k și Domnul i-a pus pe inima să se implice alături de conducerea CRST, punându-mă în contact cu o organizație de acolo și biserica locală, pentru a mă putea implica în slujire, pentru o perioadă de cel puțin o lună. În primul rând, voi sluji în Irak, în special printre kurzi și refugiații kurzi din Siria. Kurzii sunt un popor cu limbă și cultură proprie, dar care nu au un stat propriu și care actual sunt tolerați în câteva țări, printre care și Irakul.
   Astfel, cu ajutorul Domnului voi pleca la finalul lunii ianuarie, iar implicarea mea va fi în următoarele domenii: ca profesor de limba engleză voluntar, în cadrul oragnizatiei International Learning Center(ILC), folosită ca platformă atât pentru evanghelizarea copiilor cât și a adulților care participa la cursuri:prin implicare la studiul biblic cu femeile tinere și separat, cu cele mai în vârstă, și evanghelizare de la om la om, sperând că vom putea găsi între fetele refugiate pe cineva care va putea traduce din kurda în engleză pentru mine; din cauza conflictului din Siria, foarte mulți refugiați vin spre Irak. Pastorul bisericii locale a demarat o acțiune de ajutorare a refugiaților sirieni la care,cu ajutorul Domnului voi participa și eu, pregătind pachete pentru ei și mergând în taberele de refugiați, împreună cu alți membrii ai bisericii pentru a le distribui   Mă bucur că Domnul îmi face onoarea de a sluji fraților și surorilor mele din Kurdistan, care aleg să rămână lângă adevăratul Dumnezeu, chiar dacă de multe ori acest lucru înseamnă renunțare la confort, bunăstare materială, siguranță fizică, familie și uneori chiar viață, dar știu că El nu vrea să fac lucrul acesta singură, de aceea am nevoie de susținerea și rugăciunile voastre!

Vă rog mult să vă rugați pentru următoarele motive:
călăuzire și ungere deplină în toate activitățile în care voi fi implicată protecție fizică, emoțională și spirituală pentru copiii kurzii și refugiații sirieni cu care voi intra în contact, ca Domnul să le vorbească Domnul să îmi pregătească toate resursele necesare. Vă mulțumesc pentru rugăciunile voastre și pentru faptul că mă veți aminti mereu înaintea Domnului! (am mare nevoie de ele!)
Fie ca El să vă răsplătească din belșug fiecare secundă acordată citirii acestei scrisori, fiecare rugăciune și tot ceea ce faceți pentru lucrarea Sa!


Pentru donații:
IBAN RON: RO14RNCB0576145543640001
 

Lasa un comentariu